ЧЕЗ обясни проблемите с тока в Казичене с бурите и аварии в чужди съоръжения
07.08.2018 | 12:00
econ.bg
ЧЕЗ обясни проблемите с тока в Казичене с бурите и аварии в чужди съоръжения

Смущенията в електрозахранването в софийското село Казичене са нараснали през последния месец, а причина за тях са аварии в съоръжения, които не са собственост на "ЧЕЗ Разпределение" и бурите. Това съобщи компанията след като вчера Комисията за енергийно и водно регулиране изиска информация как дружеството реагира на жалбите на клиентите си.

Смущенията се дължат на аварии в чужди съоръжения, които не са собственост на дружеството, на зачестилите бури, които активират защитите по мрежата, както и на последващи действия на "ЧЕЗ Разпределение" вследствие на тези събития, се казва в съобщението.

Компанията вече извършва обход и оглед на всички чужди съоръжения и изготвя предписания на собствениците, като при неизпълнение на предписанията в указания срок - до края на месец август - дружеството ще бъде принудено да изключи от мрежата нередовните съоръжения.

Држеството информира, че е извършило извънреден обход по електропроводите, които захранват Казичене, заснело е с термовизионна камера и ултразвуков детектор всички съоръжения и е отстранило дефектите.

През 2017 и 2018 г. в района са инвестирани 270 000 лв., подменени са 90 изолатора, 160 кг проводници и 3 стълба, монтирани са дистанционно управляеми апарати, допълва ЧЕЗ. Предстои въвеждане в експлоатация на нов трафопост в с. Кривина, на стойност 142 хил. лв.

"ЧЕЗ Разпределение" уверява, че поддържа мрежата, която захранва Казичeне, в добро техническо състояние.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти