Честита Нова 2019 година!
01.01.2019 | 10:00
econ.bg
Честита Нова 2019 година!
Мир, благоденствие и просперитет си пожелаха и столичани и гости на София, избрали да посрещнат Нова година на открито на площад "Княз Александър Първи"

Вече сме в новата 2019 година. За всички нас тя идва с надежди за мир, благоденствие и просперитет.

По традиция новата година беше посрещната в много градове на страната с празнични програми на открито.

Мир, благоденствие и просперитет си пожелаха и столичани и гости на София, избрали да посрещнат Нова година на открито на площад "Княз Александър Първи".

Чужденци от много държави също бяха дошли на площада. На италиански, киргизтански, китайски, румънски, иврит, турски и шведски те поздравиха българите, а дошлите жители и гости на столицата си пожелаха за Новата година най-вече живот, здраве, любов, пари и пътувания.

В Хасково, след отброяването на последните минути на отиващата си година и поздравите за новата, на централния площад се залюла голямото българско хоро. "Хорото обединява хората", бяха категорични играещите и си пожелаха да оставим всички лоши неща в миналото, а за новата година - повече приятелство, повече щастие и доброта.

В Смолян изпратиха старата година с добро и посрещнаха новата с пищна заря и надежда. Кметът на града Николай Мелемов пожела: "Да бъдем по-добри и смирени". Новогодишният празник събра и обедини хората, които си пожелаха най-вече здраве, но и годината да е по-добра от предишната.

Врачанският митрополит Григорий поздрави вярващите в епархията с думите: "Честита да е новата 2019-та година. Господ да я благослови богато със Своята любов, та да бъде тя за всички хора мирна, здрава, спасителна, духовно възвисена, просветна, благодатна, пълна с надежда, напредък и благоденствие. На многая и благая лета!"

Пищна заря и хиляди фойерверки белязаха настъпването на новата година в Ловеч. Хората си пожелаха здрава, успешна и весела година.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти