Петролът поскъпва слабо в началото на новата седмица
17.12.2018 | 10:40
econ.bg
Петролът поскъпва слабо в началото на новата седмица
Цената на февруарския договор за петрола сорт Bernt на борсата ICE Futures тази сутрин стартира с увеличение от едва 4 цента или 0,07 % до 60,32 долара за барел

По време на търговията в петък цената на петрола загуби значително от стойността си на фона на засилването на американския долар, което съответно се отразява и по отношение на желанието за вложения о страна на инвеститорите. Играчите на пазара реагираха и заради сигналите за отслабване на китайската икономика.

Според данните от търговията на 14 декември стойността на петрола сорт Brent на борсата ICE Futures в Лондон се понижи с 1,17 долара или 1,9 % до 60,28 долара за барел.

Януарският фючърс за WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) поевтиня с 1,38 долара или 2,62 %. 

За отминалата седмица Brent поевтиня с 3,7 %, а  WTI – с 2,7 %.

Тази сутрин петролът стартира с незначително поскъпване. 

Цената на февруарския договор за петрола сорт Bernt на борсата ICE Futures тази сутрин стартира с увеличение от едва 4 цента или 0,07 % до 60,32 долара за барел.

Стойността на фючърса за WTI за януари на NYMEX нараства с 15 цента – до 51,35 долара за барел.

Увеличението на курса на долара заедно с волативността на капиталови пазари се отразява негативно на петролните цени, отбелязват анализаторите. Според тях изглежда, че засега петролът ще се стабилизира на това ценово ниво. Няколко дни след приемането на решението за ограничаване на добива на петрол от страните от ОПЕК+ наблюдението на пазарите сочи за общо - взето слаба реакция.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти