Веригата за бързо хранене KFC пусна в Канада меню в биткойн
16.01.2018 | 11:25
econ.bg
Веригата за бързо хранене KFC пусна в Канада меню в биткойн
Bitcoin Bucket, която включва 10 крилца, пържени картофи, сос и др. струва 20 канадски долара. Това е еквивалентно на около 0.001167 биткойна

Веригата за бързо хранене KFC позволи на клиентите си в Канада да плащат с биткойн за ограничен период от време, стига да поръчат от новата крипто-тематична кофа.

Bitcoin Bucket, която включва 10 крилца, пържени картофи, сос и др. струва 20 канадски долара. Това е еквивалентно на около 0.001167 биткойна.

Промоцията е била пусната на уебсайта на веригата и се е изчерпала за 1 час.  Освен, че е футуристичен начин на плащане, популяризирането на кофата изглеждаше като рекламен трик на марката. 

Експерти смятат, че закупуването на Bitcoin Bucket ще се превърне в често събитие, което Канадската агенция за приходите очаква от своите граждани да следят.

Това също помага на KFC Канада да проведе собствено проучване на пазара - за да види как хората реагират на този конкретен начин на плащане. Определено изглежда, че все повече компании ще се присъединят към групата компании, които ще приемат криптовалути в бъдеще.

Въпреки това, предвид покачването на виртуалните валути, е по-добре да не ги харчите за закупуване на пържено пиле, защото нямате представа кога тези криптовалути могат да стигнат стойност в милиони долари. 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти