Пекин отхвърли обвиненията на САЩ, че не спазва правилата на СТО
17.07.2018 | 17:00
econ.bg
Пекин отхвърли обвиненията на САЩ, че не спазва правилата на СТО
Китайското правителство е взело решение за присъединяване към СТО преди 17 години на базата на тогавашните тенденции за търговска интеграция и глобализация

Днес говорителката на външното министерство на Китай Хуа Чунин заяви, че усилията на Китай за спазване на правилата и ангажиментите му към СТО са широко известни и признати от международната общност. Така тя коментира последните обвинения от САЩ, че Китай не спазва правилата на Световната търговска организация.

Китайското правителство е взело решение за присъединяване към СТО преди 17 години на базата на тогавашните тенденции за търговска интеграция и глобализация. След присъединяването към СТО, Китай винаги е изпълнявал поетите ангажименти.

Хуа Чунин припомни, че неотдавна правителството е публикувало бяла книга „Китай и СТО", в която се посочват факти и цифри, които показват, че Китай е изпълнил изцяло ангажиментите си по отношение на нетарифните мерки като намаляване на данъците върху стоки, отваряне на търговията с услуги и квоти за внос.

 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти