Първи сигнали в Китай за забавяне на икономиката
16.10.2018 | 16:20
econ.bg
Първи сигнали в Китай за забавяне на икономиката
Индексът на цените на производител през септември забавиха растежа си

Докато потребителските цени в Китай растат, то тези на производител се понижават за трети пореден месец, което е сигнал за забавяне на икономическия подем в страната, съобщава CNBC, цитиран от Инвестор.

Потребителската инфлация в Китай се ускоява през септември с 2,5% на годишна база и с 0,7% спрямо август, става ясно от официални данни на правителството. 

Индексът на инфлацията, който измерва цените на производител, обаче показва охлаждане за трети месец подред през септември - индикатор за забавяне на икономическия импулс в условията на ескалиращо напрежение в търговията със САЩ.

Инфлацията във втората по големина икономика в света се следи отблизо заради търговския конфликт със САЩ, като обемът на новите поръчки вече е засегнат.

Индексът на цените на производител през септември е нараснал с 3,6% спрямо година по-рано, което е забавяне спрямо отчетените 4,1% през август, съобщи Националното статистическо бюро на Китай. На месечна база пък повишението е с 0,6%.

Индексът на потребителските цени беше в съответствие с очакванията на анализаторите, сочи анкета на Ройтерс.

Данните са и в рамките на 3-процентовата годишна цел на политиците.

 

 

 

PHP Scriptler , MKASPY shell indir , alfa shell indir , sadrazam indir , shell indir , shell indir , Atasehir kuaf Atasehir kuafor , Kumluca g

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти