Жельо Бойчев обеща детайлни проверки на сделката за ЧЕЗ
30.03.2018 | 12:40
econ.bg
Жельо Бойчев обеща детайлни проверки на сделката за ЧЕЗ
Бойчев каза още, че целта е да се изведат аргументите за промяна на предходната позиция за ненамеса на държавата

Няма да има информация, която да не бъде проверена от временната комисия за ЧЕЗ. Това каза Жельо Бойчев, председател на комисията и заместник-председател на ПГ на „БСП за България“, пред "Фокус".

„Много фактическа информация трябва да бъде изяснена - в обхвата на комисията е и приватизацията на дружествата от 2004 година, както и последващата от 2012 г. Отправили сме запитвания и към чешката страна по сделката. Голямата цел, която има комисията, е да установим кой и с какви финансови средства купува ЧЕЗ, ако се стигне до сделка изобщо, както и какво ще е бъдещето на електроразпределителното дружество. В този процес ще разгледаме и каква е работата на съответните държавни институции и регулатори, които имат отношение по този въпрос, тъй като има редица коментари относно тяхното действие, или по-скоро - бездействие“, посочи Жельо Бойчев във връзка в въпросите, които временната комисия се наема да изясни чрез работата си.

Той допълни, че поканата към премиера Бойко Борисов за участие във второто заседание на временната комисия за ЧЕЗ е отправена с оглед на заявената позиция на Българското правителство на съвета на ЕС за контролно участие в сделката за продажба на електроразпределителното дружество.

Бойчев каза още, че целта е да се изведат аргументите за промяна на предходната позиция за ненамеса на държавата.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти