Заради африканска чума са умъртвени 65 свине във Варненско
02.09.2018 | 10:30
econ.bg
Заради африканска чума са умъртвени 65 свине във Варненско
Собствениците на регистрираните животни, които според данните са половината от животните, ще бъдат обезщетени по пазарни цени

Заради положителна проба за африканска чума по хуманен начин вече са умъртвени 65 свине в провадийското село Тутраканци. Това обяви земеделският министър Румен Порожанов днес, цитиран от "Фокус". Собствениците на регистрираните животни, които според данните са половината от животните, ще бъдат обезщетени по пазарни цени.

Първи случай на африканска чума по свинете в България бе потвърден вчера, когато започна дезинфекция. Според Порожанов една от причините за заразата може да са фуражи, доставени от заразени зони като Костница. Втората вероятна причина са други продукти.

Директорът на Българската агенция по безопасност на храните д-р Дамян Илиев обяви, че са взети проби и от село Бозвелийско, което попада в трикилометровата зона. Ако те бъдат положителни, животните там също ще бъдат умъртвени.

link kisalt, link kisalt ve para kazan, short and earn money, Link kisaltma sitesi, short link, script indir, warez forum, shell indir, logsuz shell
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти