Стартове от Световната купа по ски

обл. Благоевград
26.02.2011 - 27.02.2011
Стартове от Световната купа по ски

На 26 и 27 февруари 2011 г., на пистата "Бъндерица" в гр. Банско ще се състоят две състезания от календара на Световната федерация по ски за мъже - супер комбинация в първия ден и слалом на следващия. Премиерът Бойко Борисов, който е почетен председател на Организационния комитет, ще награди победителите в отделните дисциплини.

На събитието ще присъстват министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, представители на Международната федерация по ски - Йозеф Зенхaйзер, член на комисията за Световна купа по ски и Пол Михайлидис, председател на комисията за промотиране и развитие на ски спорта.

Награждаването в състезанието Супер-комбинация ще се състои на 26 февруари, в 18 ч. на сцената на площада в Банско. На 27 февруари, в 14.50 ч., министър-председателят ще награди победителя в слалома на пистата „Бъндерица", съобщи правителствената информационна служба.

По информация на телевизия "Евроспорт", мероприятието ще бъде наблюдавано от 200 милиона зрители, информираха от общинска администрация Банско. Според кметът Александър Краваров в света има над 2 000 зимни курорти и от тях само 30 са домакини на световната купа по ски.

 

Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив