Трайков: ДАНС са провели опознавателна среща с ЕРП-тата

16.04.2010 | 10:12
по статията работи:
Една по една се разкриват премълчавани с години тайни в икономиката и това е най-големият успех на правителството, смята министърът
Трайков: ДАНС са провели опознавателна среща с ЕРП-тата

Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) са провели опознавателна среща с електроразпределителните дружества (ЕРП). Това заяви днес енергийният министър Трайчо Трайков

От ДАНС не смятат, че от ЕРП-тата са престъпници, като отказа да коментира, какво точно проверяват служителите на агенцията, предаде БГНЕС.

"Очаквам още разкрития и то за няколко милиарда лева само в енергетиката, в рамките на операцията "Недосегаемите“, заяви тази сутрин пред bTV Трайчо Трайков. Една по една се разкриват премълчавани с години тайни в българската икономика и това е най-големият успех на правителството за първото тримесечие на годината, каза още той.

В бизнеса е много трудно да се докаже дали дадени намерения са законни или престъпни и това са едни от най-тежките дела за прокурори и магистрати, допълни министърът.

На въпрос дали да се очаква падане цената на електроенергията, Трайков поясни, че този въпрос е в приоритетите на ДКЕВР. Обикновено дружествата винаги предлагат по-висока цена, регулаторът реже, посочва като причина повишени оперативни разходи или инвестиционни намерения. По повод нахлуването на ДАНС в офиси на ЕVN на 13 април министърът поясни, че Aгенцията за национална сигурност категорично се е разграничила от термина „нахлуване". Ставало въпрос за проверки на някои документи, съобщи Dariknews.bg.

Министърът определи като губеща инвестиция "Цанков камък". "Не е проблемът само в това, че Ахмед Доган е взел висок хонорар. Сегашното правителство не би взело такова решение за вложения от 400 млн. евро, тъй като предварително е ясно, че е губеща инвестиция", подчерта Трайков.

На въпрос какви антикризисни мерки в енергетиката биха били ефективни за страната ни, Трайков изтъкна, че от възобновяемите източници бихме могли да разчитаме предимно на вятъра. "Малко ни е водата, но има още капацитет за ВЕЦ", каза Трайков.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 16.05   1204 г. – Балдуин IX Фландърски е коронован за първи император на Латинската империя. 1527 г. – Флорентинците изгонват Медичите от Флоренция и градът отново...