Цените на горивата - най-високите, достигани у нас

01.03.2011 | 13:11
по статията работи:
Според български анализатори, пазарът ще се успокои преди да достигне някои международни прогнози от 200 долара за барел
Цените на горивата - най-високите, достигани у нас

Цените на горивата у нас в момента са най-високите, достигани на вътрешния пазар. Това коментира председателят на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчевв интервю за БНР.

По която и улица да минете и се огледате в бензиностанциите, цените са 2.50 - 52, 53, 54 стотинки за Премиум дизел, 2.35-2.40 за бензин 95-98, тоест цените стигат нива, които са високи, посочи Делчев.

Той каза още, че тогава, когато автомобилните горива тръгнат нагоре, цената на газта също ги следва, защото тя е заместващо гориво. Все пак увеличениято при газта няма да бъде в съшите пропорции.

Според български анализатори, пазарът ще се успокои преди да достигне някои международни прогнози от 200 долара за барел.

Но дотогава - какъв е ръстът, който може да поеме българския пазар: Тогава, когато имате фирма, и тя зависи от транспорт, неминуемо ползвате транспорта си, защото от това ви зависи бизнеса и оскъпявате продукта си, тоест хората ползват товарните услуги и плащат повишената цена за това, колкото и да е неприятно на всички ни. По отношение на личните превози има някакво ниво на търпимост, което е съобразено с личните доходи на всеки. То е горе-долу като акциза при цигарите - преценявате докога си струва да упражнявате вредния си навик, дали пет лева за кутия цигари са достатъчна спирачка или трябва да станат осем лева. Но в общи линии поне в началните седмици на увеличаване на цените, това няма автоматичен ефект на намаляване на зареждането от страна на физическите лица от страна на гражданите, по-скоро във времето има един такъв натрупващ ефект, който води до ограничаване, коментира Андрей Делчев.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 16.04   1071 г. – С превземането на Бари Италия се освобождава напълно от Византийска власт. 1346 г. – В Скопие Стефан Душан обявява създаването на Сръбско царство,...