Преглед на печата - 25.07.2018 г. 2

25.07.2018 | 09:15
по статията работи: Econ.bg
Преглед на печата - 25.07.2018 г.
Снимка: Sxc.hu

Издания поставят на първите си страници снимки от Гърция и опустошителните пожари, при които загинаха повече от 70 души.

“Стандарт“ излиза със заглавие: "26 изгоряха прегърнати, само на 30 метра от морето". Европа праща хеликоптери и лекарства, а български пожарникари бяха готови да заминат в помощ, пише още изданието.

„Монитор“ извежда: "Огнен ад в Гърция, има и наш закопчан за умишлен палеж".

За „Телеграф“ водещата информация е ,че "Деца и родители са загинали в прегръдка при пожара. Има и пострадала българка".

"24 часа" акцентира върху смяна на върха в най-важната българска спецслужба. Разузнавач номер 1- фен на всичко немско, беше наследен тихо от впечатляващ експерт за Балканите. 49-годишният Атанас Атанасов от няколко часа е новият директор на Държавна агенция "Разузнаване", пише вестникът. Предшественикът му генерал Драгомир Димитров се готви за генерален консул в Мюнхен, става ясно от статията.

„Дума“ и „Земя“ се фокусират върху президентското вето на Закона за приватизацията с допълнение, че лидерът на БСП Корнелия Нинова е заплашила с Конституционен съд, ако управляващите отхвърлят ветото върху лобистките поправки в закона. Социалистите сезират Прокуратурата за действията на властта в Шарково, уточнява „Дума“. 

Водещата тема за „Сега“ е под заглавие: "ГЕРБ се отрече и от Закона за приватизацията". Партията на Борисов се опита панически да се измъкне от скандала, като прехвърли вината върху президента, който всъщност спря промените, е коментарът на вестника.

"Маргинали налазиха протеста на майките" – съобщава „Труд“ в статия за протеста пред парламента. Проверка на репортер на вестника е показала, че има опити недоволството на хората с увреждания да бъде използвано за партийни цели от формацията Демократична България./ БНР

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 18.04   1506 г. – Започва строителство на базиликата Свети Петър в съвременния и вид. 1599 г. – Испанският крал Филип III Испански се жени за австрийска ерцхерцогиня...