Заведения бавно и полека превземат любима зона за отдих на варненци 4

10.08.2016 | 14:55
по статията работи: econ.bg
Отварянето на малка част от зоната на порта през 2015 г. беше рекламирано от управляващите като част от големия проект. За кратко време мястото се превърна в любимо на много хора и – варненци и туристи
Заведения бавно и полека превземат любима зона за отдих на варненци
Снимка: под лиценза на creative commons

Нови заведения тихомълком се появяват на новата зона за разходка на варненци на пристанище Варна изток, въпреки че преди две години лично заместник-кметът Пейчо Пейчев беше цитиран от медии, че там барове и ресторанти няма да има. Ще се слага само нова настилка и две игрища.

Отварянето на зоната около пристанището е на дневен ред във Варна от години. Всъщност става въпрос за проекта за изнасяне на порта от центъра на града, придобил масовост и като проекта Гуцанов. Според интернет публикации още от 2007 г. Борислав Гуцанов не спира да говори за изграждане на новото пристанище не само като зона за отдих, но и като място от което общината може да печели.

Според проекта, за които той говори, старите товарни кейове трябва да се изнесат от града, както това се е случило в Лондон, Генуа, Барселона. На тяхно място да се изгради нова атракционна зона с Аквариум, голя многофукционална зала за културни и конгресни събития. Проектът включва изграждане на пътнически и яхтен терминал, както и историческа част, където трябваше да бъде обособена като музей подводницата, която държавата даде на общината във Варна.

Отварянето на малка част от зоната на порта през 2015 г. беше рекламирано от управляващите като част от големия проект. За кратко време мястото се превърна в любимо на много хора и – варненци и туристи, което показа, че големият проект за цялостна визия е най-правилното нещо, което е предлагано за Варна през годините. Дали той ще се осъществи предстои да стане ясно. Факт е, че през годините заради смяна на управлението в държавата проектът беше спиран и започван няколко пъти. Във Варна се твърди, че настоящите управляващи го спират, заради това че за него работи Гуцанов, който е техен политически опонент.

Докато тече спорът обаче явно някои ще се опитат да печелят, и това няма да е общината, от заведенията на брега на морето и в район, за  чието облагородяване от бюджета на Варна бяха дадени не малко пари.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 22.03   235 г. – Максимин Трак е провъзгласен за римски император. 238 г. – Гордиан I и неговият син Гордиан II са провъзгласени за римски императори. 1136 г. –...