1539 ферми в Плевенско не отговарят нa изисквания на ЕС

18.04.2011 | 15:25
по статията работи:
Голям интерес към мярка "Създаване на стопанства за млади фермери" има региона
1539 ферми в Плевенско не отговарят нa изисквания на ЕС

Голям интерес към мярка 112 „Създаване на стопанства за млади фермери" има в Плевенска област. От подадени 310 проекта към момента са подписани 200 договора. Това стана ясно по време на срещата-дискусия в гр. Плевен, на която експерти разясниха пред повече от 90 земеделски производители как и кога може да се кандидатства по пет от мерките на Програмата за развитие на селските райони.

Вече има и 160 подписани договора от подадени 208 заявления по мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства", информираха още експертите на Министерство на земеделието и храните. Те разясняваха на земеделските стопани, ангажирани в сектор животновъдство, как да модернизират своите ферми. В региона има 1539 ферми, които не отговарят на европейските изисквания.

Животновъдите с ферми І категория за област Плевен са 108 с общо 4368 броя животни. От ІІ категория са регистрирани 21 ферми с общо 764 крави. Най-много са фермите от ІІІ категория с 4, над 4 и с повече от 10 крави - 1518 с общ брой на животните 15 712, информираха експертите.

199 земеделски стопани в Плевенско са подали заявление по мярка 214 „Агроекологични плащания". Чрез плащанията по мярка 214 стопаните ще могат да увеличат плащанията си за площ. Процедурата за кандидатстване по мярката от тази година е опростена, информираха експертите.

В областта има 8 зони, които са допустими за кандидатстване по мярка 213 „Плащания по Натура 2000 за земеделски земи" - комплекс Беленски острови, Свищовско-беленска низина, Никополско плато, Студенец, Горни Дъбник-Телиш, Обнова, остров Лакът и Карлуковски карст. Заявлението за кандидатстване по мярката е част от общото заявление за директни плащания на площ и срокът за подаването на заявления е от 1 март до 15 май, обясниха експертите.

Утре ще се проведе среща-дискусия със земеделците в гр. Ловеч в хотел „Президиум Палас", а следващата седмица предстоят разяснителни срещи по Програмата за развитие на селските райони в област Стара Загора.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 27.03   196 г. пр.н.е. – Птолемей V се възкачва на трона на Египет. 1309 г. – Папа Климент V отлъчва Венеция и цялото ѝ население. 1329 г. – В Агро Доминико...