5860 лв. санкция за самоковски доставчик на интернет

03.05.2011 | 11:59
по статията работи:
"Нетком Нетуъркс" по незаконен начин привличало клиенти на "Нетком ТВ"
5860 лв. санкция за самоковски доставчик на интернет

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) установи, че е извършено нарушение на чл. 36, ал. 1 от ЗЗК от страна на "Нетком Нетуъркс" ООД, гр. Самоков и наложи на дружеството имуществена санкция в размер на 5860 (пет хиляди осемстотин и шейсет) лв.

Производството е образувано по искане на "Нетком ТВ" ЕООД. Дружеството доставя достъп до интернет на територията на гр. Самоков, информира антимонополният орган.

Проучването на КЗК е установило, че абонатите на "Нетком ТВ" ЕООД са били пренасочени да заплащат дължимите за услугата суми към каса на "Нетком Нетуъркс" ООД чрез поставяне на съобщение за промяна на адреса на касата (офиса).

Освен това "Нетком Нетуъркс" ООД не се е идентифицирало като нов интернет доставчик за гр. Самоков, което да го направи разпознаваем участник на пазара пред потенциалните потребители на услугата. Също така, в частта "Общи условия" на сключените договори с клиенти, ответното дружество посочва номер на лицензия, издадена на "Нетком ТВ" ЕООД.

КЗК счита това обстоятелство за достатъчно красноречиво свидетелство за намерението на дружеството да предизвика заблуда у потребителите, тъй като представя ответното дружество не като новонавлизащ оператор, а като интернет доставчик, когото клиентите добре познават.

При определяне размера на имуществената санкция Комисията е отчела икономическото състояние на дружеството, както и характера и степента на извършеното нарушение.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 25.03   708 г. – Константин е избран за папа. 717 г. – Лъв III е коронясан за византийски император. 1306 г. – Робърт Брус става крал на Шотландия. 1655 г....