Безплатни автобуси ще извозват столичани за разходка на Витоша
09.07.2014 | 20:40
Безплатни автобуси ще извозват столичани за разходка на Витоша
За първи път се осигурява транспорт и за колоездачи

Безплатна автобусна линия стартира за четвърта поредна година, която ще осигури удобен достъп на софиянци до „Златните мостове“ на Витоша. Автобусите ще се движат само през почивните дни и националните празници, съобщават инициаторите.

В рамките на инициативата за изминалите три години над 25 000 столичани и гости на София са се възползвали от възможността да се придвижат до местността „Златните мостове“.

За първа година обаче се осигурява транспорт и за колоездачи, които желаят да практикуват хобито си в планината. Хората с велосипеди ще бъдат качвани на Витоша, а след това трябва да се върнат в столицата сами. Велоавтобусът ще се движи от кв. „Хладилника“ до хижа „Алеко“ до 28-и септември през уикендите и националните празници.

Организаторите от „Лидл България“ отбелязват, че броят на желаещите да прекарат почивните дни в планината продължава да расте. Предимството на безплатните автобусни линии е намаляването на трафика от лични автомобили към Витоша, което от една страна е щадящо за природата и същевременно облекчава финансово столичани, давайки им възможност да прекарат свободното си време в планината.

Автобусите за пешеходци са два и тръгват от стадион „Васил Левски“ с междинна спирка на Дендрариума и крайна – на „Златните мостове“. Те ще се движат двупосочно като тръгват съответно в 8:00 и 9:00 часа от стадиона и в 16:00 и 17:00 от Витоша.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти