Агенцията за насърчаване на малкия бизнес ще си сътрудничи с македонското предприемачество
18.01.2019 | 12:40
econ.bg
Агенцията за насърчаване на малкия бизнес ще си сътрудничи с македонското предприемачество
В Скопие се проведе двустранен бизнес форум, с участието на над 100 представители на бизнеса от България и Македония

Меморандум за сътрудничество между Изпълнителната Агенция за насърчаване на малкия и средния бизнес и Македонската агенция за насърчаване на предприемачеството обсъдиха изпълнителният директор на институцията д-р Бойко Таков и представители на икономическите институции на Македония. Двустранната среща се проведе през втория ден от служебното посещение на д-р Таков в македонската столица.

Изпълнителният директор на ИАНМСП посети парламента на Македония, където проведе срещи с  представители на Македонската агенция за малки и средни предприятия, Македонската агенция за насърчаване на предприемачеството, Дирекция за технологично индустриално развитие на зоните, Агенция за чуждестранни инвестиции и насърчаване на износа на Македония. На срещата присъстваха директорът на APPRM Иле Митковски, ръководителят на службата по търговско – икономическите въпроси към българското посолство в Македония  д-р Благой Климов и съветникът на заместник вице-премиера по икономическите въпроси на Македония Дане Йосифовски.

Присъстващите на двустранната среща обсъдиха възможностите за активизиране на сътрудничеството между институциите и в това число  изготвянето и подписване  на двустранен меморандум за разбирателство, който предстои да бъде финализиран през месец март 2019 в подкрепа на предприятията от двете страни и в частност ИКТ сектора. Икономическите представители от македонска страна, приветстваха инициативите и дейността на ИАНМСП, като декларираха подкрепа за насърчаването и развитието на двустранните икономически отношения.

В Скопие се проведе двустранен бизнес форум, с участието на над 100 представители на бизнеса от България и Македония. Събитието бе официално открито от заместник министър председателя на Република България Томислав Дончев и заместник министър председателя на Република Македония Кочо Ангюшев.

По-късно през деня, заместник-министърът на икономиката Александър Манолев заедно със заместник-министъра на икономиката Кире Наумов прерязаха лентата на търговското ни представителство в столицата на Република Македония.

Изпълнителният директор на ИАНМСП д-р Таков бе на посещение в Македония, като част от българската делегация, водена от заместник министър-председателя на Република България, Томислав Дончев.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти