Властите обмислят да отпуснат великденски добавки към пенсиите
19.03.2019 | 16:40
econ.bg
Властите обмислят да отпуснат великденски добавки към пенсиите
Следващата седмица предстои Министерският съвет да гласува 53 млн. лв. допълнително за великденски добавки към пенсиите. Това съобщи пред журналисти вицепремиерът Томислав Дончев

Следващата седмица предстои Министерският съвет да гласува 53 млн. лв. допълнително за великденски добавки към пенсиите. Това съобщи пред журналисти вицепремиерът Томислав Дончев.

Имаме амбицията да осигурим над 53 млн. лв. за великденски добавки още другата седмица, каза Дончев.

По традиция правителството изплаща надбавки за Коледа и за Великден на най-бедните пенсионери - около 1 .2 млн. души, чиито доходи са под линията на бедността. За Коледа бяха разпределени 51.6 млн. лв. поравно по 40 лв. на човек.

Брифингът в Министерския съвет беше свикан заради информациите, че една трета от пенсиониращите се през тази година ще получат по-ниски пенсии заради промяна във формулата за изчисляването им. Дончев увери, че това няма да се случи. "Всички интерпретации, спекулации, че ще има намаляване на размера на пенсиите, са неверни. Никой няма намерение да намалява пенсиите не на 30%, а на един български пенсионер. И греши този, който смята, че сред нас има идиот, който за икономия от 9 млн. лв. би направил такова нещо", заяви Дончев.

 

 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти