Гаранционният фонд отпуска 1,8 млн. лв. за пътна безопасност през 2019 г.
24.04.2019 | 16:20
econ.bg
Гаранционният фонд отпуска 1,8 млн. лв. за пътна безопасност през 2019 г.
Инвестиционните посредници с пълен лиценз трябва да внесат по 1000 евро във Фонда за преструктуриране на инвестиционните посредници

Комисията за финансов надзор (КФН) одобри проект, съдържащ конкретни дейности, които да бъдат финансирани със средства от Гаранционния фонд (ГФ). Средствата, предвидени за инвестиционни разходи за 2019 г., възлизат на 1 800 197 лева и са предназначени за финансиране на конкретни дейности по безопасност на движението по пътищата.

Разпоредбата на чл. 560 от Кодекса на застраховането (КЗ) предвижда 5% от средствата на Гаранционния фонд за незастраховани МПС, набрани през предходната година от вноски по задължителната застраховка "Гражданска отговорност” на автомобилистите, да се изразходват за инвестиционни разходи за техника и информационни и комуникационни технологии за подобряване състоянието на безопасността на движението по пътищата.

С друго свое решение Регулаторът определи индивидуалните годишни вноски за 2019 г. във Фонда за преструктуриране на инвестиционните посредници. За всеки инвестиционен посредник с пълен лиценз вноската е 1000 евро.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти