Делегации от Северна и Южна Корея уточняват срещата между лидерите този месец
05.09.2018 | 12:20
econ.bg
Делегации от Северна и Южна Корея уточняват срещата между лидерите този месец
Специален пратеник на президента Мун Дже-ин води делегацията от високопоставени представители в Северна Корея. Пратениците носят със себе си писмо до севернокорейския лидер Ким Чен-ун, но не е ясно дали ще му го предадат лично

Делегация от Южна Корея пристигна в Пхенян за да се уточнят детайлите около срещата между лидерите на двете страни по-късно този месец.

Специален пратеник на президента Мун Дже-ин води делегацията от високопоставени представители в Северна Корея. Пратениците носят със себе си писмо до севернокорейския лидер Ким Чен-ун, но не е ясно дали ще му го предадат лично.

Южнокорейският държавен глава отбелязва, че пратениците са натоварени с жизненоважна задача в много важен момент за отношенията между двете страни. очаква се разговорите между Мун и Ким да се проведат на 12 и 13 септември в Пхенян. Предните разговори между Мун и Ким се проведоха през април на границата между двете Кореи, а тогава лидерите се съгласиха да повторят разговорите през есента.

Още през месец май обаче президентът на Южна Корея и севернокорейския лидер се видяха отново на границата, но този път изненадващо. Анализатори определят новината за третата среща като още една положителна крачка по пътя към мир на корейския полуостров.

Затоплянето на отношенията със Сеул даде възможност да се проведе и историческият разговор между Ким и американския президент Доналд Тръмп в Сингапур през юни.

//

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти