За празниците пътната агенция спира камионите и ремонтите
04.04.2018 | 15:30
econ.bg
За празниците пътната агенция спира камионите и ремонтите
Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на пътищата

В последния работен ден преди четирите почивни дни за Великден, който е утре, от 16 ч. до 20 ч. се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища (виж картата), съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на пътищата.

Движението на камионите над 12 тона ще е ограничено по автомагистралите и пътищата Ребърково - Ботевград (трафикът се пренасочва по пътя Ребърково - Своге - София); етапна връзка на лот 2 на АМ "Струма" при Благоевград - ГКПП Кулата; пътен възел "Коритна" - Велико Търново - Шумен; Русе - Велико Търново; ГКПП Калотина - София; Варна - Бургас; Околовръстен път на град София и Бургас - Царево.

Тежкотоварните превозни средства ще бъдат ограничени и в последния почивен ден - 9 април (понеделник), от 14 ч. до 20 ч. Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност има две ленти за излизащите от София. На 9 април (понеделник) от 10 ч. до 20 ч. в същия участък ще има две ленти за прибиращите се към София.

По време на великденските празници ремонтни дейности няма да се извършват, за да не се затруднява трафикът и шофьорите да пътуват спокойно. Единствено ако е необходимо, ще се предприемат спешни и неотложни дейности, свързани с безопасността на движението.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти