ИАНМСП и Централно и източно европейска търговска камара – Сингапур се обединиха за бъдещо сътрудничество
10.09.2019 | 15:15
econ.bg
ИАНМСП и Централно и източно европейска търговска камара – Сингапур се обединиха за бъдещо сътрудничество
Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия д-р Бойко Таков заяви, че агенцията има интерес да организира търговска мисия в Сингапур за установяване на бизнес отношения между двете страни

Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия д-р Бойко Таков заяви, че агенцията има интерес да организира търговска мисия в Сингапур за установяване на бизнес отношения между двете страни. Това се случи по време на среща с изпълнителния директор и съосновател на Централно и източно европейска търговска камара – Сингапур г-жа Кристина Ангелова.

„Нашата визия е да скъсим разстоянието между страните от Централна и Източна Европа и Сингапур“, каза г-жа Ангелова за дейността на камарата и добави, че има огромен потенциал за развитие на български компании в сферите на технологиите и строителството при минимален политически риск.

От своя страна д-р Таков коментира, че ИАНМСП може да организира специална платформа, по време на която представителите на българския бизнес ще могат да се запознаят и обменят контакти и опит с колегите си от Сингапур ефективно.

Той допълни, че усилията на агенцията са насочени и към други страни в региона като Виетнам, а Ангелова заяви, че Сингапур е вход за много страни към региона. Тя добави, че камарата може да съдейства на българските компании, които искат да оперират в района на Югоизточна Азия чрез посредничество и организация на множество събития.

Централно и източно европейска търговска камара – Сингапур е неправителствена организация, чиято цел е да спомогне за контакта, изграждането и укрепването на общите бизнес интереси на страните от Централна и Източна Европа и Сингапур. Организацията представлява 11 европейски страни на територията на азиатската страна и част от Асоциацията на европейските търговски камари.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти