Италианските власти обсъждат възможностите за намаляване на бюджетния дефицит
26.11.2018 | 11:55
econ.bg
Италианските власти обсъждат възможностите за намаляване на бюджетния дефицит
Италианското правителство, съставено от Движението "Пет звезди" и крайно-дясната партия "Лига", ще се срещне в понеделник вечерта, за да обмисли намаляване на дефицита, съобщи в понеделник за Ройтерс друг правителствен източник

Италианското коалиционно правителство дискутира възможността за съкращаване на бюджетния дефицит за следващата година до 2,0% - 2,1% от брутния вътрешен продукт спрямо заложения в проектобюджета на страната дефицит в размер на 2,4 на сто, за да бъде избегната опасността от наказателна дисциплинарна процедура на европейските властимащи в Брюксел, съобщава в понеделник агенция Ройтерс, цитирайки неназовани правителствени източници.

Италия рискува да се окаже в наказателна процедура при прекомерен дефицит от останалите европейски партньори, след като властите в страната представиха завишени параметри за бюджетния дефицит през следващата година спрямо договорените от предходното правителство фискални цели. Новото италианско коалиционно правителство заложи бюджетен дефицит в размер на 2,4% от БВП, което е далече повече от дефицит за 0,8%, определен от предишното правителство.

Италианското правителство, съставено от Движението "Пет звезди" и крайно-дясната партия "Лига", ще се срещне в понеделник вечерта, за да обмисли намаляване на дефицита, съобщи в понеделник за Ройтерс друг правителствен източник. В неделя вицепремиерът Матео Салвини, който е лидери на партията "Лига", намекна за възможността да бъдат променени нивата на дефицит, отбелязвайки, че "никой не е вързан" за целевото ниво от 2,4 на сто.

 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти