Кения се надява да привлече повече китайски туристи след посещението на Джак Ма
31.07.2017 | 15:15
econ.bg
Кения се надява да привлече повече китайски туристи след посещението на Джак Ма
Визитата на китайския милиардер Джак Ма съвпадна с официалния старт на мобилно онлайн обучение за туристически агенти в Китай, инициирано от Кенийската комисия по туризма

Туристическите агенции в Кения обещаха да привлекат повече китайски туристи в източноафриканската държава след визитата на китайския бизнес магнат Джак Ма.

Кенийската комисия по туризма заяви, че туристическите агенти определят посещението на милиардера като огромен стимул и реклама за техните кампании, които целят да привлекат китайските туристи в Кения.

„До края на този април, сме приели 14 029 туристи от Китай, за сравнение миналата година са били малко над 10 хиляди, което е ръст от 34.8%", каза представител на комисията.

Визитата на китайския милиардер Джак Ма съвпадна с официалния старт на мобилно онлайн обучение за туристически агенти в Китай, инициирано от Кенийската комисия по туризма.

„В резултат от посещението му, нашата работа по маркетинга на Кения се улесни, интересът към пътуването изведнъж се увеличи и това е нещо положително", казва Вивиан Джан, съосновател на компания за туристически услуги.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти