Китайският пазар на А-акции ще отвори врати и за чужденци
17.08.2018 | 13:30
econ.bg
Китайският пазар на А-акции ще отвори врати и за чужденци
Отговарящите на критериите чужденци трябва да са от държави или региони, чиито регулатори вече са установили механизъм за сътрудничество с Китайската комисия за регулиране на пазара на ценни книжа, съобщи агенция Синхуа

Чужденците, които работят в континенталната част на Китай, от 15 септември ще имат право да открият сметки за търговия с А-акции, сочат ревизираните правила, публикувани в сряда от китайския регулатора на ценни книжа.

Отговарящите на критериите чужденци трябва да са от държави или региони, чиито регулатори вече са установили механизъм за сътрудничество с Китайската комисия за регулиране на пазара на ценни книжа, съобщи агенция Синхуа.

От „China Securities Depository and Clearing Corporation"(CSDC) заявиха, че за да открият сметка за ценни книжа в А-акции, кандидатите трябва да представят попълнен формуляр, паспорт, разрешително за работа от институт в континенталната част на Китай и копие от бизнес лиценза му или сертификат за унифициран социален кредитен код.

Чуждестранни служители от компании, които са регистрирани на пазара на А-акции, но не работят в континенталната част на Китай, също ще могат да се възползват от новите правила.

През април 2013 г. Китай отвори своя пазар на А-акции за индивидуални инвеститори от Хонконг, Макао и Тайван, които работят или живеят в континенталната част на страната. До края на миналия месец 125 000 жители на Хонконг, Макао и Тайван са открили сметки в ценни книжа от А-акции, сочат данни на CSDC.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти