Наши евродепутати предлагат на ЕК мерки срещу двойни стандарти при храните
28.03.2018 | 13:15
econ.bg
Наши евродепутати предлагат на ЕК мерки срещу двойни стандарти при храните
Евродепутати от ГЕРБ внасят предложение до Европейската комисия за създаване на програма, благодарение на която да се предотвратят двойните стандарти при храните и напитките

Евродепутати от ГЕРБ внасят предложение до Европейската комисия за създаване на програма, благодарение на която да се предотвратят двойните стандарти при храните и напитките. По този начин представителите на управляващата партия очакват да не се продават по-нискокачествени продукти у нас.

Сега действащото законодателство следи дали съставките в храните са здравословни и не вредят на човешкото здраве, но не следи дали в един и същ продукт, предлаган под една и съща марка в различните държави членки, има еднакви съставки и еднакви продукти, каза евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев.

"За съжаление, виждаме разлика в качеството на храните, напитките и други потребителски стоки, предлагани в Западна и Източна Европа. Смятаме, че трябва да има минимални стандарти, чрез които да стане ясно, че храните в Западна и Източна Европа отговарят на тях, не се използват заместители, което прави доста спорно качеството на тези храни в Източна Европа. Да не говорим, че тук при нас, за съжаление, и цените понякога са и в пъти по-високи, въпреки по-некачествените съставки в храни и напитки. Смятаме, че това ще се промени с минимални стандарти", каза той.

Оттук нататък ще настояваме и за създаването на европейски контролен орган, който да следи за качеството на потребителските стоки и неприлагане на двойни стандарти, категоричен бе Емил Радев.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти