На семействата с второ дете в Китай ще бъдат предложени финансови облаги
19.07.2018 | 13:30
econ.bg
На семействата с второ дете в Китай ще бъдат предложени финансови облаги
Китайското правителство промени дългогодишната си политика за едно дете в семейство през 2016 г. и разреши на омъжените двойки да имат по две деца

Редица райони в Китай предоставиха по-големи финансови облаги за семействата като част от усилията да ги насърчат да родят второ дете.

31 провинции, региона и муниципалитета удължиха 98-те дни майчинство между 138 и 158 дни. За новите майки то ще бъде платено. Бащите също ще имат право на отпуск, който варира средно от 15 до 30 дни. Освен по-дългия отпуск по майчинство, семействата с второ дете ще получат и други облаги, които включват финансова помощ и здравни услуги.

Майките с второ дете в гр. Шъхъдзъ в Синдзян-уйгурския автономен район ще получават еднократна субсидия на стойност до 1000 юана, както и адаптирано мляко в продължение на три години. А в провинция Ляонин обмислят възнаграждение за второ дете.

Китайското правителство промени дългогодишната си политика за едно дете в семейство през 2016 г. и разреши на омъжените двойки да имат по две деца.

 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти