Откриват още 24 км от АМ „Струма“ край Сандански
17.12.2018 | 09:30
econ.bg
Откриват още 24 км от АМ „Струма“ край Сандански
На откриването на отсечката ще присъстват министрите на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, както и председателят на АПИ Светослав Глосов

Нов 24-километров участък от магистрала „Струма“ между Кресна и Сандански ще бъде пуснат днес. Участъкът е част от лот 3.3 на магистралата, който се съфинансира от Кохезионния фонд на ЕС и националния бюджет чрез ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.

На откриването на отсечката от българска страна ще присъстват министрите на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, както и председателят на АПИ Светослав Глосов.

В участъка между Кресна и Сандански има 3 пътни възела – „Кресна“, „Струмяни“ и „Сандански“, 25 големи съоръжения – мостове, надлез над ж.п. линията София – Кулата, селскостопански подлези и надлези, както и 4 площадки за отдих.

Общата дължина на магистрала „Струма“ – от Даскалово до границата с Гърция – е 150 км. Тя е част от коридор „Ориент/Източно Средиземноморие“, свързващ Видин с Кулата, и по нея преминава трафикът за Гърция. Направлението се използва като най-кратък маршрут между Западна, Централна Европа и Бяло море, а също и като връзка на Европа с Азия.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти