Президентът Радев настоява България да привлича повече китайски туристи
05.07.2019 | 11:40
econ.bg
Президентът Радев настоява България да привлича повече китайски туристи
Сега България се посещава от по около 27 хил. китайски туристи годишно, докато в други страни от Централна и Източна Европа те са стотици хиляди, е отбелязал президентът

Туризмът трябва да бъде сред водещите сфери на сътрудничество между България и Китай, смята президентът Румен Радев.

Той е на посещение в Китай, където днес се срещна с главния изпълнителен директор на китайската туристическа корпорация "Ctrip Corporation" Джейн Цзе Сун в централата в Шанхай.

Сега България се посещава от по около 27 хил. китайски туристи годишно, докато в други страни от Централна и Източна Европа те са стотици хиляди, е отбелязал президентът.

По думите на президента българското Министерство на туризма трябва да бъде по-активно и да търси контакт с огромни туристически компании като "Ctrip Corporation", която по брой активни потребители е най-голямата световна онлайн платформа за резервации на хотели, билети за пътуване и за туристически атракции.

Компанията е предложила безплатно да качи на сайта си най-атрактивната информация за туристическите услуги, които предоставя България.

По-рано през деня българският президент изнесе лекция в Шанхайския университет "Джао Тонг", се казва в съобщението на прессекретариата на държавния глава. Той е говорил за климатичните промени, сигурността, борбата с бедността и противодействието на тероризма, които изискват всеобщи усилия. Радев е разгледал българския изследователски център във висшето училище, който работи в партньорство с УНСС.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти