Продължава проверката в топлоелектрическите централи заради сигнали за замърсяване
05.09.2019 | 10:55
econ.bg
Продължава проверката в топлоелектрическите централи заради сигнали за замърсяване
Тя беше разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров, по сигнал от ДАНС, в който се твърди, че централите, които са собственост на бизнесмена Христо Ковачки замърсяват неправомерно въздуха чрез изгаряне на отпадъци

Продължава проверката на Министерството на околната среда и водите в четирите топлоелектрически централи.

Тя беше разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров, по сигнал от ДАНС, в който се твърди, че централите, които са собственост на бизнесмена Христо Ковачки замърсяват неправомерно въздуха чрез изгаряне на отпадъци.

Сигналът е подаден от началника на ДАНС и е подкрепен с доказателствен материал, обявиха вчера от държавното обвинение. Проверката в „Топлофикация – Перник”, ТЕЦ „Бобов дол” , „Топлофикация – Сливен” и ТЕЦ „Брикел” трябва да установи дали има замърсяване на въздуха, в резултат на производствената дейност на централите.

Срокът за проверките е 1 месец. Вчера обаче РИОСВ -Перник издаде заповед за спиране на 2 от генераторите на Топлофикация – Перник заради установено използване на неразрешен вид гориво – биомаса, в нарушение на издаденото комплексно разрешително на дружеството.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти