Ремонтите по магистрала "Хемус" вече са с един по-малко
09.08.2019 | 16:20
econ.bg
Ремонтите по магистрала "Хемус" вече са с един по-малко
Един от ремонтите по магистрала "Хемус" приключи, похвалиха се от Агенция "Пътна инфраструктура". Става въпрос за реконструкцията на платното за Варна на виадукта при 37-и километър

Един от ремонтите по магистрала "Хемус" приключи, похвалиха се от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Става въпрос за реконструкцията на платното за Варна на виадукта при 37-и километър.

Възстановени са всички стоманобетонови греди, подменени са лагерите и дилатационните фуги. Мостовото съоръжение е с нова асфалтова настилка, хидроизолация, маркировка и мантинели.

От днес движението е възстановено и шофьорите могат да преминават без ограничение по съоръжението. От АПИ уточняват, че продължава работата и по долното строене на виадукта.

По магистрала "Хемус" продължават ремонтите на виадуктите при 19-и, 35-и и 36-и километър, както и на тръбата за София на тунел "Витиня". На виадуктите "Потоп" при 19-и км и "Коренишки дол" при 36-и км предстои изграждането на нова хидроизолация, нов асфалт и осигурителни системи за безопасност.

На съоръженията при 51-ви км, както и при 37-и км, продължава работата по долното строене, без това да затруднява трафика.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти