Столичната община организира граждански анкети
12.02.2013 | 13:12
Столичната община организира граждански анкети
Запитванията ще обхващат най-важните теми, а проектът е на стойност 400 хил. лв.

 

От днес гражданите на столицата могат да се включат в онлайн анкетата „София ви пита“ на сайта на Столичната община. Запитването се състои от пет въпросника на различни теми, уточнява bTV.

По-обстойни запитвания до гражданите ще бъдат осъществени и посредством преки лични интервюта с 3000 души над 15 годишна възраст. Това съобщи на пресконференция Елен Герджиков, който е председател на Общинския съвет (ОС) в София.

Проучванията ще бъдат на стойност близо 400 хиялди лева, а по думите на Герджиков това е първото допитване до софиянци от такъв мащаб.

„Проектът може да бъде наречен „гражданско управление на София”, защото многобройната информация от гражданите за техните проблеми и очаквания ще даде възможност да се взимат информирани решения за изготвянето на стратегически документи на общината”, каза още той.

Резултатите ще бъдат дискутирани в комисиите на Столичния общински съвет (СОС), от различните експертни групи. Обсъждане ще има и в новосъздадения Експертен съвет за наука, технологии и иновации към кмета Йорданка Фандъкова.

Сред 12-те теми, които ще бъдат обсъдени с гражданите, попадат такива в сферата на транспорта, благоустройството, екологията, качеството на живот, културата, бизнеса и други.Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти