Търговските преговори между САЩ и Китай ще продължат в четвъртък и петък
08.05.2019 | 09:40
econ.bg
Търговските преговори между САЩ и Китай ще продължат в четвъртък и петък
Анонсът за визитата идва, след като американският президент Доналд Тръмп потвърди, че ще вдигне вносните мита от 10 на 25 процента за китайски стоки на стойност 200 млрд. долара

Търговските преговори между Съединените щати и Китай ще продължат в четвъртък и петък, когато китайският вицепремиер Лю Хъ ще посети Вашингтон, потвърдиха от китайското търговско министерство, цитирани от Ройтерс и Асошиейтед прес. 

Анонсът за визитата идва, след като американският президент Доналд Тръмп потвърди, че ще вдигне вносните мита от 10 на 25 процента за китайски стоки на стойност 200 млрд. долара. 

Заради прекалено бавните темпове на търговските преговори с Китай президентът на САЩ Доналд Тръмп анонсира ставки от 25% и за китайски внос, който досега не се облага с мита. 

В традиционния си начин за комуникация през Туитър Тръмп написа, че внос на стойност 325 млрд. долара досега не е обложен. Ставките трябваше да влязат в сила от началото на годината, но след среща на Тръмп с китайския президент Си Дзинпин бе договорена отстрочка.

От този момент нататък Съединените щати неведнъж анонсираха, че преговорите вървят много добре и двете страни са близо до сделка. При посещението на китайския премиер Ли Къцян в Европа Тръмп повдигна въпроса за митата на европейските стоки, обвързвайки го с темата за субсидиите за "Еърбъс".

 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти