Фонд инвестира до 100 хил. евро в по-напреднали компании
04.02.2014 | 13:30
Фонд инвестира до 100 хил. евро в по-напреднали компании
"Илевън" е с 12 милиона евро капитал

Фондът за инвестиции в стартиращи компании Eleven ("Илевън") обяви Eleven 100 - програма за инвестиции в по-напреднали компании до 100 000 евро. Съществува и възможността да се инвестират допълнително средства до общо 200 000 евро в проектите, които се развиват добре.  

Фондът е с 12 милиона евро капитал, и инвестира между 25 000 и 200 000 евро и в новостартирали компании. Той се фокусира върху проекти от Централна и Източна Европа.

"Илевън" е финансиран в рамките на програмата JEREMIE. Последната е съвместна инициатива на Европейската комисия и групата на Европейската инвестиционна банка за подобряване на достъпа до финансиране за малките и средни предприятия в ЕС до финансиране. "Илевън" е инвестирал 2,9 милиона евро в 57 проекта през последните 18 месеца.

Точно както при стартиращите компании в най-ранен етап,"Илевън" ще очаква по-напредналите екипи да се присъединят към споделеното пространство на фонда в София за първите три месеца след финализиране на инвестицията, така че да могат да се възползват напълно от програмата, включваща менторство, обучение и семинари.

Формата за кандидатстване за Eleven 100 е достъпна онлайн и ще бъде отворена до полунощ на 28 февруари. Процесът на подбор, включващ разглеждане на предложенията, интервюта, и презентации от финалистите на разширения инвестиционен комитет на фонда, ще се случи през следващия месец , а инвестициите ще бъдат финализирани през април.

За Eleven 100 търсим най-добрите проекти, които са отвъд етапа на първоначалното развитие, коментира Ивайло Симов, партньор в "Илевън".

По време на този прозорец за кандидатстване "Илевън" ще приемат и заявления от компании на най-ранен етап при стандартните инвестиционни условия, а именно  предоставяйки 25,000 евро срещу 8% дял в капитала на компанията.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти