"Фолксваген“ се споразумя с американските власти
21.12.2016 | 11:10
econ.bg
"Фолксваген“ се споразумя с американските власти
В края на октомври федерален съд одобри сделка за рекордна компенсация от 15 милиарда долара за близо половин милион двулитрови дизелови коли

"Фолксваген“ постигна компенсационно споразумение с американските власти за последните 80 хиляди автомобила, засегнати от скандала с измамните екотестове. Става дума за трилитрови дизелови модели на "Порше“ и "Ауди“, продадени през последните седем години със софтуер, изопачаващ реалния размер на вредните емисии, съобщи Франс прес. 

В края на октомври федерален съд одобри сделка за рекордна компенсация от 15 милиарда долара за близо половин милион двулитрови дизелови коли. При положително решение на съда договореният допълнителен милиард компенсации ще бъде използван отчасти за обратно изкупуване и поправка на засегнатите модели, отчасти за намаляване на замърсяването на атмосферата. 

Разходите на "Фолксваген“ за потушаване на скандала обаче едва ли ще се ограничат с тези пари, тъй като се води и дело по граждански иск, заведен от ощетените собственици на автомобили.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти