200 млн. лв. европари ще бъдат инвестирани в селските райони
30.11.2016 | 13:05
econ.bg
200 млн. лв. европари ще бъдат инвестирани в селските райони
Министър-председателят предупреди обществените поръчки да се правят внимателно, тъй като парите, които трябва да се разпределят са много

Европейски средства за над 200 млн. лв. ще бъдат инвестирани в селските райони. Парите ще отидат за подобряване на инфраструктурата и конкурентоспособността на земеделския и неземеделския бизнес. Новината съобщи земеделският министър в оставка Десислав Танева на пресконференция след заседанието на Министерския съвет, предаде БТА.

На специална церемония премиерът в оставка Бойко Борисов връчи 19 нови споразумения на местните инициативни групи. Министър-председателят предупреди обществените поръчки да се правят внимателно, тъй като парите, които трябва да се разпределят са много.

"Общо 74 общини, в които живеят над 1.5 млн. души, ще си разпределят 205 млн. лв. Тези пари са по споразуменията за цялата година. Всички жители на тези общини ще усетят европейското финансиране", каза Танева.

Тя добави, че програмата е договорена вече над 60% в частта ѝ по финансирането от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти