EVN България дари оборудване за център за подпомагане на обучение на зрително затруднени ученици
06.12.2018 | 10:55
econ.bg
EVN България дари оборудване за център за подпомагане на обучение на зрително затруднени ученици
През 2018 г. компанията подпомогна общественополезни проекти, свързани с образование

EVN България подкрепи проект в рамките на инициативата „ЕVN за България“,  с който компанията дари оборудване на ресурсния център за подпомагане на интегрираното обучение на зрително затруднени ученици в Пловдив. Проектът беше реализиран съвместно с Националния център за рехабилитация на слепи (НЦРС) в гр. Пловдив. С този проект EVN България подпомага социалната интеграция на хората със зрителни затруднения, включително ученици и студенти, като се улесни тяхната работа с книги, помагала, учебници и други учебни материали. 

Дарението на EVN България включва технически средства за четене, обработка, сканиране и печат на текстове, които са трудно достъпни за зрително затруднените потребители. В  НЦРС се провеждат обучения, водени от специалисти, на които се представят закупените технически средства и се обучават деца, техните родители, студенти как да ги използват. Лице със зрително увреждане, подготвено да подпомага, обучава и информира потребителите за работа с предоставените средства, е назначено на 4-часов работен ден до края на проекта. 

На 3 декември 2018 г. - Международния ден на хората с увреждания, беше проведено обучение под формата на семинар, воден от специалисти от центъра, на което беше представен проектът, закупените средства и начинът на използване на устройствата. 

Програмата „ЕVN за България“ стартира през 2015 г. като част от корпоративната и социална отговорност на компанията. Чрез програмата ЕVN България цели да насочи средства към каузи с дълготраен положителен ефект за хората и природата. През 2018 г. темата на прогрaмата „EVN за България“ е подпомагане на образователните потребности на учениците на лицензионната територия на компaнията в Югоизточна България.

Повече информация за инициативата „EVN за България“ е налична ТУК.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти