В Монтана стартира инфотур във връзка с правилата на Десета конкурсна сесия на НИФ
02.07.2019 | 15:30
econ.bg
В Монтана стартира инфотур във връзка с правилата на Десета конкурсна сесия на НИФ
Над 30 представители на малките и средните предприятия от Монтана и региона присъстваха на информационна среща във връзка с новите правила на Десета конкурсна сесия на Националния иновационен фонд

Над 30 представители на малките и средните предприятия от Монтана и региона присъстваха на информационна среща във връзка с новите правила на Десета конкурсна сесия на Националния иновационен фонд. Събитието се проведе съвместно с Българската стартъп асоциация и Микрофинансираща институция „Джобс“ към Българската банка за развитие и с подкрепата на Област Монтана.

Д-р Бойко Таков, изпълнителен директор на ИАНМСП, приветства бизнеса и обясни, че „корекцията на правилата цели да се улеснят фирмите при работата им с Националния иновационен фонд, както последващото разплащане, мониторинг и оценка на класираните проекти“.

Експертите от Микрофинансиращата институция „Джобс” представиха своите продукти за кредитиране на бизнеса при улеснени условия. За финансов ресурс могат да кандидатстват стартиращи микро- и малки предприятия,  включително и земеделски производители. Изпълнителният директор на Българската стартъп асоциация г-н Добромир Иванов презентира дейността на  организацията като мост между държавата и бизнеса.

Гост на събитието беше Нина Цанева, съветник на министъра на икономиката Емил Караниколов.

Следващите градове от информационната кампания са Габрово и Велико Търново. Подробности за инфотура можете да намерите на нашия сайт – https://www.sme.government.bg/?p=46355

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти