Създадоха "умна" гривна, която контролира смартфона ви
02.10.2013 | 13:35
Създадоха "умна" гривна, която контролира смартфона ви
"13:56" използва NFC технология и позволява обмен на информация на близко разстояние

Поредна джаджа, която ви позволява да контролирате смартфона си, без да е нужно да го докосвате, се появи. След като преди време излезе смарт пръстен, сега изобретатели показват и смарт гривна, пише „Машабъл“.

Тя е избработена от група испански студенти и работи с технологията за безжичен обмен на данни NFC (Near Field Communication). Името на продукта е „13:56“ и в момента проектът събира парични средства в платформата Kickstarter.

Когато потребителят изтегли приложението „13:56“ гривната превръща гърба на смартфона в „голям бутон“, казва пред „Машабъл“ един от създателите Гийермо Бандерас. По този начин гривната влиза в контакт с приложението, което в същия момент е активно на мобилния телефон.

Например, ако алармата ви започне да свири, можете да я спрете с леко завъртане на гривната. Ако е пусната музика, можете да сменяте песните или да променяте силата на звука. Гривната работи и през плат, така че всички тези действия могат да се извършват и докато телефонът е в джоб, калъф или чанта. „13:56“ е водоустойчива и тъй като работи с технологията NFC, не са й нужни батерии.

„Гривната е предназначена за всекидневна употреба и ще стане част от тялото ви“, твърди Бандерас. „Затова избрахме за материал на нашето устройство естествена гума, която предоставя издържливост“.

До края на кампанията в Kickstarter остават 15 дни, а до момента смарт гривната е събрала над 4000 евро. Крайната цел е 20 000 евро. Създателите предлагат бяла или черна гривна за 33,75 долара или гривна с името на дарителя и тениска на компанията за 126,90 долара.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти