Урсула фон дер Лайен обеща минимална заплата в Евросъюза
15.07.2019 | 18:10
econ.bg
Урсула фон дер Лайен обеща минимална заплата в Евросъюза
Номинираната за председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се ангажира да предложи въвеждането на минимална заплата за всички работещи в ЕС, както и схема за социално подпомагане при безработица, ако заеме поста

Номинираната за председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се ангажира да предложи въвеждането на минимална заплата за всички работещи в ЕС, както и схема за социално подпомагане при безработица, ако заеме поста. Това заявява самата тя в писмо до европейските депутати, в което излага някои от приоритетите си, ако бъде избрана за наследник на Жан Клод Юнкер, предаде Ройтерс. 

В опит да спечели социалистите и либералите в ЕП Фон дер Лайен твърди също, че ще подкрепи намаляването на въглеродните емисии на ЕС с 55% до 2030 година. Тя предлага още реформи в мониторинга на съдебните системи на страните-членки, както и пълно преразглеждане на външната и миграционната политика на Съюза.

Предложеният от Европейския съвет кандидат за председател на Европейската комисия също така е отворен за продължаване на Брекзит преговорите и след настоящия краен срок на 31-ви октомври.

"Споразумението за оттегляне, договорено с Обединеното кралство, е най-доброто и единствено възможно споразумение за организирано оттегляне", написа в писмото Урсула фон дер Лайен, като добави, че би подкрепила по-нататъшното удължаване на крайния срок за Брекзит "при условие , че има основателни причини и трябва да се предостави повече време".

Урсула фон дер Лайен трябва да бъде изслушана от ЕП утре сутринта, а вечерта кандидатурата ѝ ще бъде гласувана от евродепутатите.

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти