"София Тех Парк" поставя пейки със зарядни за телефон в столицата
27.06.2015 | 13:00
econ.bg
"София Тех Парк" поставя пейки със зарядни за телефон в столицата
Организаторът обяви конкурс за проекти за иновативните градски мебели

От “София Тех Парк” планират да осъществят иновативен проект за пейки със зарядни за телефон, които да бъдат поставени в столицата. От компанията са обявили конкурс за идейна визия за въпросните градски мебели. Идеята е пейките да използват природни ресурси за създаване на енергия за зарядните за мобилни устройства, които ще са разположени върху нея.

"Пейката, която ще бъде разположена на територията на първия научно-технологичен парк в България, трябва да дава възможност за зареждане на електронни устройства, чрез енергия, добита от алтернативни източници. Тя може да се разположи както в затревените площи в парковата среда, така и на площадните пространства в близост до сградите в комплекса", обясняват от организатора.

Желаещите да вземат участие в конкурса могат да изпратят своите проекти до 15 юли. В конкурса могат да участват всички български и чуждестранни граждани или техни творчески обединения. Всеки кандидат може да представи до три конкурсни проекта. Представените проекти трябва да са изготвени единствено за целите на този конкурс. Наградният фонд е 700 лв. за първо място и по 300 лв. за второ и трето място.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти