EVN България дари дигитална дъска на учениците от ОУ „Братя Миладинови“ Бургас
01.12.2017 | 15:00
econ.bg
EVN България дари дигитална дъска на учениците от ОУ „Братя Миладинови“ Бургас
Училището е победител в конкурса на EVN България за макет на „Екоград“ от учебната 2016/17 г.

Днес EVN България награди учениците от ОУ „Братя Миладинови“ Бургас с дигитална учебна дъска. Наградата, спечелена от учениците от IV Ж кл. на училището като победители в конкурса на EVN България от учебната 2016/17 година, е за изработване на макет, посветен на тема „Екологичен град“. Макетът представи идеите на учениците за екологичен град, в който потреблението на енергия е енергийно ефективно, разумно и екологично. 

Конкурсът е част от дългосрочната инициатива на дружеството „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология.“ С първото място учениците от ОУ „Братя Миладинови“ получиха и голямата награда, осигурена от EVN България.

На церемонията по символичното връчване на наградата присъстваха г-жа Калина Трифонова, зам.-председател на Управителния съвет на EVN България, Владимир Крумов, зам.-областен управител на област Бургас и Татяна Тонева, експерт образование в общ. Бургас. От страна на училището наградата беше приета от Бочко Бочев, директор на училището. 

Мултимедийната дъска с интерактивен touch дисплей и специализиран образователен софтуер има интегриран компютър, който позволява на учителя да използва всички електронни ресурси под формата на електронни уроци или web базирани интерактивни приложения за нуждите на учебния процес. Дъската може да бъде свързана към наличните в класната стая електронни устройства /лаптопи, таблети или смартфони/, с които да работи в една обща система.

Web базираната образователна платформа позволява на учителите да разширят своя учебен инструментариум с използването на разнообразни илюстрации, анимации и презентационни възможности. Учителите могат да създават свои собствени презентации или да превърнат електронни учебници в интерактивни, само с няколко щраквания на мишката. Повече от 100 тематични приложения предоставят уникален начин за преглед и задълбочаване на придобитите знания.

Инициативата на EVN България за обучение на ученици в разумно използване на енергийните ресурси и опазване на природата се реализира за 9-а поредна година. През 2017/18 г. програмата включва обучения за общо над 12 000 ученици от 545 паралелки от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас в общо 57 училища. До края на учебната 2017/18 г. общо над 28 100 ученици ще са преминали обучения за разумно използване на природните ресурси.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти