Искате да изпъкнете на интервю за работа? Попитайте това!
17.06.2013 | 11:15
Искате да изпъкнете на интервю за работа? Попитайте това!
Три въпроса, които само най-добрите кандидати биха задали

Интервюто са работа безспорно е важно събитие в професионалния ви живот. Обикновено за една позиция се борят по няколко кандидати. За да изпъкнете пред тях, трябва да бъдете перфектни. Не забравяйте обаче, че интервюто за работа не е изпит, а събеседване, което има за цел да провери дали вие и съответната компания ще си паснете. Именно заради това не трябва да се страхувате да задавате въпроси относно това с какво дадената организация би била полезна за вас. Нещо повече, точните въпроси биха могли рязко да ви откроят от останалите кандидати за мястото.

От „Бизнес инсайдър“ представят три въпроса, които само най-добрите кандидати за работа задават:

1. Защо трябва да оставя работата си, която обичам, и да дойда тук?

Този въпрос изисква искрен отговор, чрез него можете да разберете каква е истинската история на вашата организация и каква ще бъде вашата позиция. Освен това показва, че сте способен и интервюиращият ще трябва да се потруди, за да ви убеди да заемете мястото.

2. Какви ще бъдат основните ми задължения и приоритети през първите от 6 до 12 месеца?

Тук интервюиращият ще трябва да даде подробен, убедителен отговор каква точно ще бъде позицията ви. Освен, че ще научите какво точно се иска от вас, този въпрос показва, че сте ангажирани с кариерния си план и бихте били пълноценен служител.

3. Как бихте обяснили на майка си или на най-добрия си приятел, че обичате работата си. Какво се случи по време на най-лошия ви ден тук?

Идеята на тези въпроси е да излезете от модела на стандартното интервю и да покажете, че не се страхувате да действате нестандартно. Освен това, на този въпрос най-вероятно ще получите искрен отговор за това какво наистина се случва в тази компания.  

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти