Как да откриете, че Gmail акаунтът ви е бил хакнат
03.02.2014 | 13:31
Как да откриете, че Gmail акаунтът ви е бил хакнат
Няколко прости стъпки за допълнителна сигурност

Миналата седмица поддържаната от Google имейл услугата Gmail претърпя срив, при който част от потребителите остават без пощи в продължение на час. Мнозина от тях тогава изказаха опасения, че става въпрос за хакерска атака, при която хакери са проникнали и откраднали данните им. В крайна сметка проблемът се оказва бъг в системата, уверяват от Google.

Въпреки това би било добре да знаем, когато акаунтите ни в Gmail са били атакувани. За щастие от калифорнийския гигант са поставили в пощата си набор от инструменти, които биха ни уведомили, ако външен човек се опита да се добере до писмата ни, пише „Бизнес инсайдър“.

Ето как работят те:

1. Влезте в Gmail акаунта си през настолен компютър. Скролнете до дъното на страницата и кликнете върху бутона Details (подробности).

159007

2. Пред вас ще се отвори прозорец със списък на 10-те последни пъти, в които сте влизали в акаунта си от мрежата или през приложение. В горния ляв ъгъл натиснете бутона, с който да се отпишете от всички други сесии, ако случайно сте забравили да го направите от други локации.

159008

3. В долната част на същия прозорец ще видите секцията Alert preferences (Предпочитание за сигнала). Натиснете бутона Change (промяна).

159009

4. Ако някой друг се опитва да отвори вашия Gmail, тази част от услугата ще ви помогне бързо да разберете. За целта трябва просто да кликнете опцията Show alert for unusual activity (Да се показва сигнал при необичайна дейност). Ако забележите подозрителни IP адреси, бързо трябва да промените паролата на пощите си.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти