Как да спрем вече изпратено писмо по Gmail
19.01.2014 | 09:30
Как да спрем вече изпратено писмо по Gmail
Малко известна функционалност ни спасява ако изпратим имейл по погрешка

Когато по погрешка натиснем бутона Send в Gmail и така изпратим неподходящ или все още недовършен имейл на грешния човек (или на целия офис), ни облива вълна от паника, комбинирана със силно съжаление, че е трябвало да внимаваме малко повече върху какво кликаме в бързината.

Но спокойно, за щастие вече изход от на пръв поглед безнадеждната ситуация има, ако направите правилните настройки в Gmail пощата си и после реагирате бързо – в рамките на 30 секунди.

Разработчиците от Google са подготвили решението под формата малко известна функционалност и са я поставили в настройките на Gmail Labs. За да я активирате, трябва да следвате следните стъпки:

1. Кликнете върху иконката със зъбното колело в горния десен ъгъл на Gmail window и изберете Settings от падащото меню.

153426

Снимка: Gmail Screenshot

2. Изберете бутона Labs от лентата с табове

153427


Снимка: Gmail Screenshot

3. Скролирайте надолу, докато стигнете до прозореца Undo Send и натиснете Enable

153428


Снимка: Gmail Screenshot

4. Натиснете Save Changes в дъното на прозореца

5. Дишайте по-леко, докато пишете следващото си лично или важно съобщение.

С активирането на тази опция в жълтия прозорец, който се появява при изпращане на писмото (Your message has been sent) ще бъде добавен и бутонът Undo. Кликвате го и имейлът ви ще се отвори отново, без да достигне получателя.

153425


Снимка: Gmail Screenshot

По подразбиране системата го настройва бутона така, че да имате 10 секунди да да го натиснете преди писмото ви безвъзвратно да бъде изпратено. Ако искате обаче можете да увеличите този период до половин минута. За целта просто трябва да отидете на Settings > General > Undo Send и да качите периода за отмяна на 30 секунди.

От „Бизнес инсайдър“ обаче ни предупреждават, че Gmail Labs е експериментален проект, така че във всеки момент може да бъде променен, да се счупи или просто да изчезне. Така че все пак винаги имайте едно на ум пишете и пращате Gmail кореспонденция.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти