Белгийското министерство на отбраната съди Гугъл
28.09.2018 | 12:00
econ.bg
Белгийското министерство на отбраната съди Гугъл
Белгийското министерство на отбраната обяви намерението си да заведе дело срещу Гугъл за това, че на картите на интернет-компанията се виждат панорамни и спътникови снимки на ключови военни обекти на кралството

Белгийското министерство на отбраната обяви намерението си да заведе дело срещу Гугъл за това, че на картите на интернет-компанията се виждат панорамни и спътникови снимки на ключови военни обекти на кралството.

Според ведомството това поставя под заплаха тяхната безопасност.

Министерството пусна изявление по случая: „Министерството на отбраната поиска от Гугъл „да размаже“ снимките на обектите. След като констатирахме, че това не беше направено, подаваме иск в съда срещу Гугъл.“ Става дума за възможността на картите на Гугъл да се виждат панорамни и спътникови изображения на търсените от ползвателите обекти. И, например, желаещите могат детайлно да разгледат военновъздушната база Клайн-Бройгел, където се съхраняват американски атомни бомби, базата на ВВС Флорен или щабквартирата на НАТО.

По-рано белгийски медии съобщиха, че независимо от искането към Гугъл, на картите си остават неретушираните изображения на двете атомни електроцентрали в страната. 

 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти