Китайската UnionPay ще помага на Миянмар в изграждането на система за разплащания
22.02.2019 | 12:20
econ.bg
Китайската UnionPay ще помага на Миянмар в изграждането на система за разплащания
Финансовата компания навлезе на пазара на индокитайската държава през 2012 г. и оттогава прави усилия за локализиране на бранда си в редица продукти и услуги

Китайската компания за разплащания „Юниън Пей" (UnionPay) ще помага на Миянмар в създаването на инфраструктура за разплащания, която да популяризира безкасовите операции в страната.

В тези си усилия „Юниън Пей" ще работи с шест миянмарски банки – Asia Green Development Bank (AGD), Ayeyarwady Bank (AYA), Co-operative Bank (CB), Kanbawza Bank (KBZ), Myanma Apex Bank (MAB) и Myanmar Oriented Bank (MOB). Сътрудничеството им стана възможно след като през 2017 г. „Юниън Пей" и Мянмарския съюз за разплащания (Myanmar Payment Union) подписаха споразумение за установяването на стандарт за лицензирането на картов чип, което предвижда стандартът на китайската компания да бъде единственият технически в страната.

„Юниън Пей" навлезе на пазара на индокитайската държава през 2012 г. и оттогава прави усилия за локализиране на бранда си в редица продукти и услуги.

Към момента картите на китайската компания могат да се използват в 174 страни.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти