Пилотите в Ryanair ще изчакат със стачката
18.12.2017 | 11:25
econ.bg
Пилотите в Ryanair ще изчакат със стачката
Призивът за стачка бе подкрепен от 94% от пилотите, преки служители на "Райънеър" в Ирландия

Профсъюзът на пилотите от "Райънеър" (Ryanair), базирани в Ирландия, съобщи в неделя, че отменя стачната си готовност след като управата на авиокомпанията прие да започне преговори с тях.

Ирландската авиокомпания прие в петък да признае синдиката за първи път след като пилотите в Ирландия, Великобритания, Германия, Италия, Испания и Португалия заплашиха със стачки с приближаването на новогодишните празници. В събота стана известно, че има готовност във вторник (т.е. в навечерието на обявената в Ирландия стачка) да се срещне с представители на "Импакт" (Impact) - синдикатът, към който е Ирландската асоциация на пилотите от редовните линии (IALPA).

Призивът за стачка бе подкрепен от 94% от пилотите, преки служители на "Райънеър" в Ирландия. Но повечето пилоти, които летят за компанията от Ирландия не се водят на работа в "Райънеър" (Ryanair), съобщава БГНЕС.

Във Великобритания синдикатът БАЛПА прие да представлява пилотите на "Райънеър", базирани във Великобритания, при условие, че федерацията на британските синдикати TUC може да участва в преговорите. Съобщението на компанията от петък доведе до отказ от призив към стачка на италианския синдикат Anpac и португалския SPAC.

Пилотите искат по-добри условия за труд и по-добри възнаграждения, както и всички да бъдат наети с договори по законите на държавата, в която се намират, което в момента далеч не е така. 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти