Пристанище „Бургас“ с печалба от над 6 млн. лв.
06.11.2014 | 14:25
Пристанище „Бургас“ с печалба от над 6 млн. лв.
Разходите на дружеството за периода между януари и септември са били 5,5 млн. лв.

Пристанище „Бургас“ е с чиста печалба от над 6,275 млн. лв. за периода от началото на годината до края на септември. Разходите на дружеството са в размер на 5, 508 млн. лв., а чистата му печалба е в размер на 460 хил. лв. Тази сума е далеч над очакваните 292 хил. лв. за деветте месеца. Това потвърди служебният министър на транспорта Николина Ангелкова.

„За финансовата 2013 година нетните приходи от продажби и други доходи са над 20 млн. лева, оперативните разходи над 16 млн. лева и отчетен финансов резултат от чиста печалба – 4 240 000 лева", коментира още тя, цитирана от агенция „Фокус“.

По думите на министъра през последните три години от порта в Бургас са направили сериозни промени по отношение на условията на своята работа, на обема обработвани товари, както и на експлоатираната материална база и числеността на персонала.

Николина Ангелкова твърди, че подобряването на финансовото състояние на дружеството се дължи на поети ангажименти за обслужване на част от кредита с японска банка за обслужване на заем по проект за разширяване на пристанището.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти