Росен Желязков се среща с международните превозвачи
11.12.2018 | 10:40
econ.bg
Росен Желязков се среща с международните превозвачи
Mиналият понеделник, след почти 14-часово заседание, Съветът на ЕС прие текстове, предвиждащи шофьорите задължително да се връщат в държавата, където е регистрирана фирмата, най-малко веднъж на четири седмици

Министърът на транспорта Росен Жлязков ще се срещне с представители на международните мобилни превозвачи. По време на разговорите ще бъдат обсъдени последващите действия по „Пакета мобилност I“.

Mиналият понеделник, след почти 14-часово заседание, Съветът на ЕС прие текстове, предвиждащи шофьорите задължително да се връщат в държавата, където е регистрирана фирмата, най-малко веднъж на четири седмици. Тези промени са в голям ущърб на българските компании, сигнализират от бранша.

България, както и другите страни от Източна Европа, гласуваха против текстовете. Заради несигурността от пакета „Мобилност“ много фирми местят дейността си извън границата на страната ни. Очаква се на 10 януари международни превозвачи да окупират с ТИР-ове Европейския парламент в Брюксел в знак на протест срещу промените.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти